Skip to main content

A WGSZ története

A szakkollégium ünnepélyes megalakulására 2002. október 15-én került sor a Széchenyi István Egyetem V.I.P. termében, melyen Prof. Dr. Szalay Gyula oktatási rektorhelyettes és Prof. Dr. Koren Csaba az Építési és Környezetmérnöki Intézet igazgatója mondott köszöntőt. Méltatták a kezdeményezés jelentőségét és a névadó Baross Gábor életművét, előrelátását, sokoldalúságát.

2015-ben érkezett el a következő változás. A nevünket az ebben az évben sajnálatos módon elhunyt Winkler Gábor tiszteletére az ő nevére változtattuk.​

Lehetőségeink:
Szakkollégiumunk működése során számos hasznos dologra tettünk szert. Saját tanulószobák berendezését egy volt tag, Soós Attila Timur tervezte, így minőségi térben tudunk tanfolyamokat tartani, közösen tanulni, közösséget építeni. Itt kapott helyet jelentős méretű könyvtárunk, melyet a szakkollégium tagjai teljesen szabadon használhatnak. Ugyanez igaz a számítógépeinkre, melyek direkt a tervezői munkára, renderelésre lettek összeállítva, és a legtöbb általunk használt program megtalálható rajta. A fentiek mellett saját nyomdánk is van, ami a nap 24 órájában áll tagjaink rendelkezésére.​​

​Céljaink:
A Winkler Gábor Műszaki Szakkollégium célja, hogy lehetőséget biztosítson tagjainak gyakorlatorientált ismeretek megszerzésére az építészet, a műtárgyépítés, a környezetvédelem és a települések világából - hazai és nemzetközi kitekintéssel.

A szakkollégium tagjaiként mindannyian azért tevékenykedünk, hogy egy olyan hasznos szervezetet hozzunk létre, amely kitűnik szakmai igényességével, színvonalas képzési rendszerével. A szakkollégium a szakmai életben is fennmaradó, tartós kapcsolatokat hoz létre; büszke lehet hagyományaira; és amelyben a szervezet iránti tenni akarás generációról generációra öröklődik. Ahol életre szóló élményt jelent tagnak lenni.

Reményeink szerint szakkollégiumunk tagjai - az anyaegyetem képzési rendszerét kiegészítve - komoly, elmélyült tanulást és kutatást végeznek (TMDK, laboratóriumi munka) az őket érdeklő speciális témákban (pl. építőművészet, települések világa, a műszaki élet elméleti és gyakorlati kérdései, stb.) A tagok a kollégiumban "kis falut" alkotva együtt laknak, így biztosított az aktív közösségi élet és a tanulás, kutatás folyamatossága is.

Működésünk alapja:
A tagok lelkesedése és szervező munkája nem lenne elég a szervezet működtetéséhez, életben tartásához. Fontos a szervezethez közel álló szakértői, oktatói réteg önzetlen támogatása. Szeretnénk bevonni a szakmai-, üzleti életben tevékenykedő szakembereket és az egyetemi oktatókat, akik elvállalják előadások tartását, kurzusok vezetését, átadva nekünk azt a tudást, melyet hosszú évek munkájával szereztek meg. - Az önszerveződés és a meghívott szakemberek mellett a szakkollégium harmadik pillérét szponzoraink és a különféle pályázati források jelentik.

A szakkollégium működését a Szervezeti és Működési Szabályzat írja le részletesen.

Szakmai tevékenységek, vállalások:
Célunk a gondos szakmai munka, sőt a színvonal folyamatos emelése a többlet-vállalások által. A szakkollégium lehetőséget nyújt arra, hogy tagjai az érdeklődésüknek megfelelő területeken elmélyedjenek. Magas szintre fejleszthetik tudásukat és tapasztalatokat szerezhetnek, ezáltal jobban meg tudnak felelni a majdani munkahelyük által támasztott követelményeknek. Terveink közt van szorosabb kapcsolatok kiépítése az egyetemünkön működő közgazdász és jogász szakkollégiumokkal, egymás munkájának szerepének valós megismerése céljából.

Winkler Gábor Mérnöki Szakkollégium

9026 Győr, Egyetem tér 1. K0 kollégium, 3. emelet

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© Winkler Gábor Mérnöki Szakkollégium. Minden jog fenntartva!